Echipa noastra

Dr. Tsilimidos Gerasimos MD, PhD

Medic Generalist, dl. Dr Tsilimidos a absolvit Facultatea de Medicină la Iași după care și-a efectuat specializarea în Medicină Generală la Spitalul Tzanio, Piraeus, Grecia. Doctor în Științe Medicale Facultatea de Medicină Atena, Grecia si Membru al European Institute of Nutritional Medicine E.I.Nu.M

Cabinet Boli Cronice & Autoimune

Doctor în Stiințe Medicale, Facultatea de Medicină, Atena, Grecia

Specialist in Medicină Personalizată, Nutriție și Metabolomică

Deține cabinet privat în Atena, Grecia

Colaborator științific cu Clinica Metabolomic Medicine din Atena, Grecia

Atestat științific în Metabolomică, University of Birmingham

Atestat științific și Membru al Institutului European de Medicină nutrițională (EINuM)

Atestat științific în Nutriție și Sindromul Metabolic (Harvard Medical School)

Membru al Associației Americane de Nutriție

Membru al Colegiului Medicilor Atena (I.S.A) precum și al Asociației Elene de Medicină Generală (ELEGEIA)

Membru al Academiei Mondiale de Medicină Generală (WONCA)

Dr. Peste Corina

Molecular Biologist, MBA, PhD

A absolvit Facultatea de Biologie – Universitatea din Al. i. Cuza », Iași, România

A obținut o bursă de doctorat de la Fundația pentru burse de stat din Grecia (I.K.Y) și a obținut o diplomă de doctorat la Universitatea de Biologie, Departamentul de Genetică și Biotehnologie, Atena, Grecia

A obținut un MBA cu specializare în Managementul Sănătății – Colegiul ICBS din Atena în colaborare cu Universitatea Kingston

Certificat de Medicină Metabolică și Nutrițională al Institutului European de Nutriție Medicină, E.I.Nu.M.
Certificat privind Metabolomica – Universitatea din Birmingham

Experiență profesională de peste 20 de ani in ceea ce priveste celulele stem, dezvoltare cercetari clinice, studiu clinic și translație de celule stem, managementul de reglementare și de asigurare a calității și experiența conducerii executive.

Actualmente conduce Centrul Metabolomic din București, Romania.

Dr. Dimitris Tsoukalas, MD

Medical specialist in Medicina Generala

Presidinte al of E.I.Nu.M European Institute of Nutritional Medicine

Dr. Tsoukalas este medic, cercetător, autor și expert principal în aplicarea metabolomicii în condiții cronice și autoimune.

El este un pionier în utilizarea analizelor metabolomice avansate și a analizelor telomerilor.

Director al Departamentului de Medicina Metabologica Switzerland AG

Doctorul Tsoukalas conduce în prezent clinici in Milano, Treviso, Atena și Zurich.

Doctorul Tsoukalas a absolvit în 1991, din “Universita ‘degli Studi di Napoli, Federico II”, în Italia.

În anul 2000 și-a terminat specializarea în Medicina Generala la Spitalul Universitar Hippokration din Atena, Grecia. În 2013 a finalizat cursul de actualizare a școlii medicale din Harvard în medicină generală și internă pentru subspecialiști.

Dr. Tsoukalas este consilier științific și a colaborat cu centre de cercetare și institute universitare, cum ar fi Farsight Bioscience privind diabetul și bolile metabolice, cu Sierra Sciences pe biologia telomerilor, CDC (Centre for Disease Control).

În prezent, lucreaza in domeniul cercetarii la Facultatea de Medicină a Universității din Creta și cu profesorul Tsatsakis studiind telomerii și intensificatori de lungime a telomerilor. El colaborează, de asemenea, cu Departamentul de biologie moleculară și farmacologie din cadrul Universității din Brescia privind utilizarea substanțelor antioxidante naturale în condiții neurologice.

Este un autor de bestseller și cartea sa “Cum să trăiești 150 de ani în sănătate” este tradusă în trei limbi în engleză, italiană și greacă.

Dr. Paolo Maria Geraci

Chirurg – Membru al Societatii Italiene a Nutritiei Umane (SINU)

A absolvit Facultatea de Medicină și Chirurgie (1976) la Universitatea din Pavia.

A fost specializat în Anesteziologie și Reanimare (1979) și în Știința Nutriției (1982) la aceeași Universitate.

El a fost implicat în reanimare, nutriție clinică și transplant de organe în perioada 1979-2016 la Fundația IRCCS San Matteo Policlinic, unde a condus, până în 2016, Centrul de Donare și Transplant de Coordonare al provinciei Pavia.
A fost profesor de transplant la Universitatea din Pavia. El a fost printre fondatorii și președintele Societății Italiene de Medicină de Management al Transplantului (SIMGeT).

Este membru al Societății Italiene a Nutriției Umane (SINU).

A conceput, a fondat (2001) și a regizat (2001-2009) ghidul gastronomic italian “La Gola in tasca”.

El scrie despre hrană și viață și – din când în când – publică articole..

Dr. Luigia Alfonsi

Medic specialist in Pediatrie

Diplomă în medicină și chirurgie la Universitatea din Verona.

Specializare în pediatrie la aceeași universitate cu accent în pneumologia de alergologie și pediatrie.
Ea studiaza în mod special alergiile pediatrice.

A participat la diferite studii de cercetare cu publicații în reviste pediatrice (șeful departamentului Prof. A. Boner).
Din 2007 lucrează în teritoriu ca pediatru liberă practica în provincia Treviso.

Dr. Francesco Geraci

Medic specialist in Medicina Interna

A absolvit Universitatea din Pavia în 2007.

Specializat în medicină internă la aceeași universitate în 2014.

Lucrează în formarea specializată din cadrul departamentului de clinică medicală, cu accent pe bolile metabolice și cardiovasculare ale Fundației IRCCS San Matteo Polyclinic.

Teza sa de specialitate se referea la deteriorarea stresului oxidativ la pacienții sănătoși și la fumători și efectele benefice ale respirației controlate.

Dr. Anamaterou Xrysanthi, MD, PhD

Endocrinolog – Diabetolog

Certificata privind medicina metabolică și nutrițională a Institutului European de Nutriție Medicină, EINuM, PhD, Universitatea din Heidelberg

Membru al:
Asociația Europeană de Endocrinologie (ESE)
Asociația Germană de Endocrinologie (DGE)
Asociația Endocrinologică din Grecia

Dr. Moraiti Cristy, MD

Specialist in Endocrinologie

Membra a Societatii Elene de Endocrinologie

Specializată în endocrinologie în cadrul Departamentului endocrinologie și bolilor metabolice osoase la Clinica de Medicină Preventivă a Spitalului Universitar Attikon – Atena, Grecia.

Titularul de certificat pentru Medicina Metabolică și Nutrițională a Institutului European de Medicină Nutritivă, E.I.Nu.M.

Sarandi Eva

Molecular Biologist, 
Master în MSc de cercetare în științele biomedicale, Universitatea din Edinburgh.

A absolvit Departamentul de Biologie al Universității Naționale și Capodistrene din Atena în 2014. Disertația sa s-a axat pe fundalul molecular al tulburărilor metabolismului osos, unde a fost instruită la nivel clinic și de cercetare.

Ea a obținut un Master în Cercetare în Științele Biomedicale, cu o distincție de la Universitatea din Edinburgh în 2015.
Lucrare postuniversitară la Institutul de Genetică și Medicină Moleculară din cadrul Centrului de Cercetare a Cancerului din Edinburgh din Marea Britanie.

A fost antrenată în tehnici de laborator de biologie moleculară și celulară la Institutul de Cercetări Biomedicale al Academiei din Atena.

Certificat de Medicină Metabolomică și Nutrițională al Institutului European de Nutriție Medicină, E.I.Nu.M.

Charta Maria

Nutritionist Clinic,
Secretar general al Institutului European de Medicină Nutrițională

A obținut diploma de la Universitatea din Milano. Disertația ei se referea la rezistența la insulină, o tulburare metabolică de importanță fundamentală pentru majoritatea populației, care este cauza unor probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și diabetul zaharat.

A lucrat timp de doi ani la Departamentul de Nutriție Clinică din Spitalul Universitar din Milano, San Carlo Borromeo.

Din 2007 lucrează îndeaproape cu Dr. Tsoukalas în implementarea protocoalelor nutriționale.

Dr. Francesca Marcon

Biologist Nutritionist,
Absolvent al Universității din Padova

Dr. Francesca Marcon a obținut diploma de biologie din cadrul Universității din Padova cu distincție în anul 2011. În 2013, și-a continuat specializarea în biologia sănătății și a absolvit disertația studiind efectul terapeutic potențial al vitaminei K2 la nivelul mitocondrial.

De îndată ce a primit certificarea profesională, a început colaborarea cu clinicile Medicină Metabolomică din Italia, aplicând abordarea medicală a metabolomiei și a medicinei nutriționale.

Participă activ la Comitetul științific al Institutului European de Medicină Nutrițională (E.I.Nu.M) și contribuie la planificarea cursului de nutriție al Academiei Metabolomice.

Ea este, de asemenea, activă în programele educaționale privind aplicarea medicamentelor nutriționale în grădinițe, precum și în alte programe educaționale similare referitoare la formarea în domeniul nutriției clinice.

Dr. Carolina Capriolo

Biolog Nutritionist

A obținut diploma de masterat în biologie evolutivă studiind efectul metalelor grele asupra expresiei genice a componentelor enzimatice ale sistemului antioxidant din Drosophila melanogaster. Întregul proiect a fost realizat în scopul exploatării Drosophila ca organism de model pentru boala neurodegenerativă Scleroza laterală amiotrofică (ALS).

În urma obținerii diplomei în Medicina Nutrițională la Academia Metabolomică, ea a început imediat să experimenteze o abordare clinică, abordând medicii care practică medicina nutrițională și aplicau Metabolomica clinică.

Ea este angajată în prezent în elaborarea planurilor personalizate de alimentație care colaborează cu clinicile de medicină Metabolomica din Italia. De asemenea, publică articole științifice în domeniul său de expertiză.
Este membră a Comitetului științific al E.I.Nu.M din iunie 2015.

Alexandri Dimitra

Dieteticianul-Nutriționist, Master practician în tulburări de alimentatie si obezitate, Centrul National pentru tulburari de alimentatie, Londra U.K.

A absolvit Institutul Dietetic și Nutrițional din Creta din Grecia.

Ulterior, după ce a obținut informații importante privind tulburările nutriționale, în urma unui număr de seminarii, ea a fost specializată în acest domeniu la Centrul Național al Tulburărilor de Alimentație (NCFED) din Londra, Anglia.

Este deținătoare a Certificatului de Medicină Metabolomică și de Nutriție al Institutului European de Medicină Nutrițională, EINuM.

Daniiloudi Maria

Dieteticianul-Nutriționist, Master practician în tulburări de alimentatie si obezitate, Centrul National pentru tulburari de alimentatie, Londra U.K.

A absolvit Facultatea de Nutriție și Dietetică a Institutului Tehnologic Alexandrian din Salonic, prezentând o diplomă de cercetare privind cercetarea tulburărilor nutriționale ale populației feminine.

A obținut specializarea în tratamentul obezității și al tulburărilor de alimentație la adulți și copii din Centrul de Educație și Consiliere pentru Tulburări de Alimentație, sub auspiciile Centrului Național pentru Tulburări Nutriționale NCFED din Marea Britanie.

Este deținătoare a Certificatului de Medicină Metabolomică și de Nutriție al Institutului European de Medicină Nutrițională, EINuM.

Din 2006 lucrează cu birouri dietetice și centre de sănătate mintală.

Articolele ei au fost publicate în reviste, ziare și, de asemenea, pe internet. Ea a redactat, de asemenea, scrierea de cărți de mâncare și gătit.

Mponiou Ioanna

Dietitian Nutritionist, Master practician în tulburări de alimentatie si obezitate. Centrul National pentru tulburari de alimentatie, Londra U.K., Specialist în nutriția sportivă, Societatea Internațională de Nutriție Sportivă

A absolvit în anul 2009 la Departamentul de Nutriție și Dietetică al Institutului Tehnologic Superior din Salonic.

Este deținătoare a Certificatului de Medicină Metabolomică și de Nutriție al Institutului European de Medicină Nutrițională, EINuM.

Ea a fost instruită în tratamentul obezității și tulburărilor de alimentație la Centrul pentru tulburări de consum și tulburări de nutriție. A absolvit cursurile Clinical Nutrition și este un specialist în nutriția sportivă pentru sportivi profesioniști.


Saripanagiotou Stella

Nutritionist, Maestru practician în tulburări de alimentatie si obezitate

A absolvit Departamentul Nutriție și Dietetică din Creta.

În anul 2011, a finalizat Programul de practician în domeniul alimentării cu tulburări alimentare și obezitate, care este condus de Centrul pentru Studierea Tulburărilor de Alimentație și Tulburărilor Nutriției, sub egida Institutului pentru Studii și Cercetare în Nutriție, în parteneriat cu Centrul Național pentru Alimentație Tulburări ale Marii Britanii (NCFED).

Din anul 2012, ea a efectuat examene de profil Metabolomic în cabinetul său de nutriție, în colaborare cu Clinica de Medicină Metabolomică.

Este deținătoare a Certificatului de Medicină Metabolomică și de Nutriție al Institutului European de Medicină Nutrițională, EINuM.

Lagogianni Frantzeska

Asistenta medicala – antrenor de sanatate, Membru al Asociației Internaționale pentru Antrenori de Sănătate

Ea este absolventă a unei Școli de Nursing specializată în asistența medicală de traumă de urgență.

Aravantinou Antonia

Asistent medical

Este absolventă a Departamentului de Nursing, a Institutului Tehnologic Superior din Patras și unul dintre cei mai tineri membri ai echipei de Medicină Metabolomică.

Tzala Katerina

Tehnician in cadrul laboratorului de testare

Este absolventă a Departamentului de Laboratoare Medicale al Institutului Tehnologic Superior din Atena, Grecia.

Ea s-a specializat în efectuarea analizelor de laborator pentru toate fluidele biologice și excrețiile și evaluarea rezultatelor.

Paxinou Aspasia

Șeful Secretariatului și Serviciul Clienți

Lucrează la Clinica de Medicină Metabolomică din septembrie 2013.

Utilizăm fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website-ul nostru. Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site.

Privacy Settings saved!
Setari permisiuni

Utilizăm fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website-ul nostru. Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site.

Utilizăm fișiere de tip cookie pentru a personaliza și imbunătăți experiența ta pe website-ul nostru.

Utilizăm fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe website-ul nostru.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services